25 listopada 2011

KEMPO/KY MASAŽA 22.10.2011.

Inicijativom Dijane i uz potporu viših Kempo pojaseva, te Sensei Gorana oko prostora i promidžbe, održali smo prošlu subotu 22.10. 5-satni seminar iz Kempo/Kempo Yoga masaže pet elemenata. Ovaj prvi seminar je bio koncipiran zemljano/vodeno uz vježbe KY, vježbe u paru i temeljito tretiranje energetskih meridijana. Masirani su se snažno usmjerili na osvještavanje tijela, a maseri na nesebično darivanje uz prisutnost pomnosti. Naglasak je kao i inače u svim našim praksama bio na komunikaciji, a ona je uz pomnost tražila od uključenih partnera opuštenost i otvorenost. Pet sati koliko je seminar trajao je proteklo gotovo u trenu.

Efekti ove vrste masaže su drugačiji od onih u sportskoj, švedskoj ili havajskoj masaži. No oni su, osobito u koliko se masaža ponovi više puta, snažniji, dublji i dugotrajniji.

Na seminaru se uz instruktora skupilo 20 praktičara, a od toga polovica onih koji nisu trenutno Kempo aktivni. Iznenadili smo se iskazanim interesom, te se nadamo da ih nismo razočarali jer ipak su se radile bazične (zemljane) tehnike koje se ne smiju preskočiti.

Vidimo se na nekom slijedećem masažnom susretu, koji bi trebao biti zemlja+voda+vatra jer je zaista teško moguće korisnije upotrijebiti pet sati života i 100,00 kn.

https://picasaweb.google.com/bijeli.lotos/KempoYogaMASAZA22102011#

Nema komentara: