15 prosinca 2014

III Mawatte Seminar 14.12.2014.

Zadnji seminar u 2014.g. je iza nas. Preživjeli smo, iako je bilo dosta naznaka kako naš napor, energija i pri tome stvorena toplina Dojo GG pretvaraju u „vodeni Dojo“. Prvih pet minuta je bilo ugodno, polagano, energetsko-meditativno, da bi se nakon toga podigla Kempo oluja. Srećom, BLkempisti su bili tako dobro ukorjenjeni da su izdržali sve udare i silinu napora. Tema Mawatte je ponovo bila središnja tema, iako ne u tolikoj mjeri kao izdvojena praksa, već jedan od ključnih dijelova prakse u kretanju i izvođenju formi. Ovaj put smo samo naznačili zračni dio Mawatte-a koji je na osobit način zahtjevan. Dio Seminara posvetili smo Ongyo primjeni bazičnih Kempo Uke-a učeći se pri tome čuvati Središnju os naših tijela i značaju Sanchin Kamae-a. Ponovo je istaknut drugi, odnosno središnji dio naših praksi koji je usmjeren na održavanje ravnoteže, bolje rečeno zdravlja.

Pogledajte Statistike:

Rezultat Kurai Kosa 14.12.2014.g.:

10.kyu Zoran Šeremet
9.kyu Darko Mak
9.kyu Predrag Putnik
9.kyu Ivan Bogdan
8.kyu Inga Paukner Stojkov
6.kyu Katarina Arić
6.kyu Berislav Šipek
5.kyu Maja Tonković
5.kyu Tomislav Senegačnik
1.kyu Boris Belonjek

Veseli nas da je nakon 17 i pol godina postojanja naše škole Kempa broj onih koji su položili za neki pojas/stupanj prešao 200, da je broj obojanih pojaseva 60. Naravno, broj onih koji su i dalje aktivni je daleko manji. Napredak svakog pojedinca je veselje svih nas i sastavni dio su našeg zajedničkog Puta koji ne priznaje ograničenja. Tako je i ovaj put 10 Kempo Ka savladalo još jednu razinu, čineći na taj način svoju vještinu sve kvalitetnijom, jasnoću po pitanju usmjerenja na Putu sve većom, te uvide u vrijednost prakse sve dubljim.

Osobito nas je razveselio Boris Belonjek koji je odradio zadnju postaju na svom učeničkom Putu, znajući da sada on i Kempo moraju postati još čvršči, još fleksibilniji, energičniji i brži, te uravnoteženi svim dosadašnjim znanjima i iskustvima sinergijski stvarajući novu kvalitetu.


Nema komentara: