27 veljače 2012

25.02.2012. Inicijacija u vatrenu Formu produhovljenog ratništva

Ispunjeni dobrim raspoloženjem i voljom da hrabro uđemo u svijet Formi Produhovljenog ratništva započeli smo još jedan seminar. Ovaj put zadatak je bio da postupno i vrlo temeljito započnemo svoju praksu Vatrene Forme, one koja nas budi, grije i koja osvjetljava Put.
O'Sensei je prvo tražio da se očitujemo o tome što očekujemo , odnosno zašto smo došli na seminar da bi kasnije kroz uvod temeljito objasnio značaj Formi. Pri tome je istakao da je zapravo najvažniji naš ispravan odnos prema Putu tj. način kako ga slijedimo. Nakon teoretskog dijela lagano smo krenuli u tjelesno zagrijavanje kroz jednu od najstarijih verzija Pozdrava Suncu. Nastavak seminara je najvećim dijelom bio usmjeren na meditaciju u kretanju, njezino razumijevanje, a zatim i doživljavanje. Tek nakon što bi određena tehnika bila savladana, postupno bi dodavali vatru. Od malog plamićka na početku, to bi postajali pravi vatreni pokreti iz kojih je frcala energija, te se vrlo lako prepoznavala snaga i odlučnost. Ovo su bile karakteristike tigra, koje smo nastojali pretočiti u svoj način neustrašiva gledanja, prihvaćanja situacije i njezino energično rješavanje. Već nakon prvog iskoraka i izvođenja prve tehnike primanja, bilo je jasno da pokretač ove vrste bremenite komunikacije nema nikakve šanse u nastavku. Možda nekom promatraču sa strane, sve to skupa i nije izgledalo odveć teško, no nakon gotovo bezbroj ponavljanja i protekla 3 sata tijela su tražila mali odmor.
Nastavak je prožela praksa primjene pokreta zajedno sa svojim partnerom. Završetak inicijacije u Vatrenu formu produhovljenog ratništva obilježilo je izvođenje naučenog pred cijelom grupom, te potpuno energetsko i duhovno stapanje s partnerom.
Tomislav Stamač usprkos svojoj velikoj želji da dođe, nije mogao prisustvovali zbog ozljede, a bez njega je prisustvovalo 20 Kempoka i O'Sensei. Poslije seminara smo se preko sat vremena družili i razgovarali na sunčanoj gornjogradskoj terasi.
Glavne poruke ove prakse su: kada osjećate manjak energije, nedostatak hrabrosti i odlučnosti, kada vam se ne da dići iz kreveta, napraviti neki posao, kada ste stvarno lijeni i inertni, tada se sjetite koji ste bili tigar. Probudite tigra u sebi i otvorite mu vrata, dozvolite energiji Vatrene Forme produhovljenog ratništva koju ste kušali i osjetili njezinu moć, da djeluje. Iz njezine snage trebate se napuniti energijom i krenuti u akciju direktnim putem do cilja. Uz navedeno jedna od najbitnijih kvaliteta ove Forme je kreativnost. Pri tome svakako budite svjesni da uz ove korisne i pozitivne strane, kao i u svemu drugome, postoje i one suprotne, tamne strane. Ovdje, kao i kod drugih Formi Produhovljenog ratništva, važna je ispravna usmjerenost jer određena vrsta energije uvijek može biti korisna i destruktivna, povoljna i nepovoljna. Naši ciljevi su jasno definirani: mir, sklad i mudrost.

Nema komentara: