14 listopada 2009

Prvi trening

Evo da podijelim sa svima doživljaje s prvog treninga.
Bilo nas je ni manje ni više nego 16 uključivo mene. Od starih kempaša došlo je 5-6 ljudi, a ostatak ekipe se prvi put susreo s Kempom ili su nekad davno vježbali Kempo pa se vraćaju počecima.
Na početku treninga sam ukratko objasnio što je to Kempo, od čega se sastoji jedan tipični trening, kratki prijevod riječi Kempo i počeli smo vježbati polako i ne previše naporno kako bi se mogli bolje fokusirati na ispravnost izvođenja pokreta. Prošli smo nekoliko osnovnih stavova (Kiba Dachi, Zenkutsu Dachi, Hachiji Dachi...) i dvije osnovne tehnike - jedno primanje (Gedan Barai) i jedno davanje (Chudan Tsuki). Na kraju su stariji učenici u pet minuta demonstrirali osnove masaže novim polaznicima.

Svima koji su isprobali Kempo po prvi put čestitam na odlučnosti da usprkos hladnom vremenu dođu na prvi trening i daju mi podršku u novootvorenom Dojo-u. Uvjeren sam da ćemo u skoro vrijeme osnovati jednu zdravu i ustrajnu početničku grupu koja će hrabro kročiti Kempo putem koji ne poznaje ograničenja kako u tjelesnom tako i u duhovnom aspektu.

2 komentara:

BIJELI LOTOS KEMPO kaže...

Goran je upravo onako kako smo to od njega i očekivali, započeo svoj Bijeli Lotos Kempo učiteljski put. Bez obzira što nema dugi staž kao Sensei, Goran je vrlo zrelo, sa pravom mjerom samopouzdanja koje ulijeva povjerenje, dao bitna uvodna objašnjenja o onome što će se u tom svijetlom i dobrom energijom ispunjenom prostoru odvijati za sada utorkom i četvrtkom, a nadajmo se i dugi niz godina u budućnosti. Njegov pristup kako Kempu, tako i svima prisutnima karakterizira sistematičnost, pažljivost, točnost i autoritativnost koja spontano dolazi iz prethodnih kvaliteta. To sve skupa stvara pretpostavke da plodovi Kempo prakse sigurno i postojano sazrijevaju na zadovoljstvo Kempo praktičara, njega samog i svih nas koji smo zbog toga sretni.

MarijaBLK kaže...

Novi BLK Dojo Sensei Gorana, a ja u dalekoj Americi propustam otvorenje... Prostor super izgleda, a poznavajući Sensei Gorana znam da će Dojo biti ispunjen dobrom energijom i ispunjujućom praksom. Sa čežnjom gledam sva ova krasna dogadjanja i jedva čekam da se vratim i ponovo osjetim sve BLK blagodati!! Veliki pozdrav svima! :-)