12 studenoga 2009

Mjesec dana kasnije

Prepolovljeni gripom, ali neustrašiva srca i dalje ustrajno vježbamo Kempo Put. Polako i na čvrstim temeljima se oformila ustrajna početnička grupa. Filip, Davor i Dražen prednjače u ustrajnosti (odvježbali sve treninge), nakon njih idu Predrag, Saša, Petra i Aneta koji su prilično redoviti. Najnovije članice Andrijana i Jelena prepune entuzijazma pažljivo i pomno vježbaju sve osnovne tehnike i brzo hvataju korak s ostatkom Dojo-a.

Nakon početne Kempo Yoge u kojoj smo prošli gotovo sve standardne Kempo Dachi-e (stavove) vježbali smo Kihone - osnovne tehnike (Gedan Barai, Jodan Age Uke, Choku/Chudan/Jodan Tsuki itd.). Tijekom vježbanja raznih Uke-a, blokovi su bili testirani s kratkim štapom tako da se dobije osjećaj primanja/bloka.

Cijeli trening je bio uvod za praksu Shi Ho Renshu Ichi - trening na četiri strane (detaljni opis treninga sa svim tehnikama vidi na ovom linku).
Projekcijom brzine napretka Kempo Ka (Kempo učenika) u Dojo-u uvjeren sam da će, ukoliko se trend ustrajnosti dolazaka na treninge nastavi, na polaganju u 12. mjesecu osvanuti novi početnički pojasevi.

2 komentara:

BIJELI LOTOS KEMPO kaže...

Baš je lijepo vidjeti fotografije i pročitati tekst iz kojeg je sasvim jasno kako energija, trud i vrijeme donose plodove. Zaista kada se čovjek nekoliko puta dobro nahrani Kempo hranom, život bez te hrane postaje poput preduga posta. Stoga vjerujem da svoje promišljanje dijelim s ostalim Kempistima, a to je da je veliki dar svima nama praksa koju održavamo živom, a koja opet nas čini vitalnim, smirenim i s onom iskrom radosti koja pomaže da se lakše nosimo sa životnim neverama u nama i oko nas.

BIJELI LOTOS KEMPO kaže...
Autor je uklonio komentar.