30 ožujka 2010

Kratko izvješće sa upravo održanog Vodenog seminara 28.03.2010.g.

Ovaj seminar je napravio značajan odmak od svega što smo radili tijekom ove duge zime i zaista ustrajnog vježbanja u elementu Zemlje.

Naglasak je bio na protočnosti, prilagodljivosti i nepružanju otpora.

Prije svega željelo se tijekom seminara stvoriti pretpostavke da u umu i tijelu budemo maksimalno opušteni i bez grča. Na tragu izrečenog prvo je meditacija bila sasvim oprečna od uobičajene. Nakon dva ciklusa od po pola sata, iskustva svih prisutnih su bila vrlo slična i praksa se pokazala vrlo učinkovitom. Tijekom seminara išli smo od suptilnog, nematerijalnog dijela našeg bića prema sve materijalnijem. Inzistiralo se na glatkom, povezanom, kružnom izvođenju tehnika, nevezivanju (primanju, ali ne zadržavanju), stalnom kretanju i što je osobito bilo istaknuto, izvođenju tehnika « s osjećajem». Kraj je po običaju pripao Pingan Ni Kati i polaganju za pojaseve.

Čestitamo BORISU DUGANDŽIĆ koji je položio za 7.Kyu i VEDRANU PRIMORAC 8.Kyu.

Na seminaru smo definitivno odlučili da pokušamo dva seminara zadržati, tako da postanu dio tradicije: Prvi Maj – ZADAR i Rujan – VELEBIT/Jadovno. To znači da na žalost ponovo odustajemo od Pašmana, kojeg ostavljamo kao lijepu uspomenu za bolja vremena.

Nema komentara: