16 rujna 2009

Gashaku Jadovno 9/2009

Prošao je i još jedan Gashaku. Opet smo bili na velebnom Velebitu, u istom mjestu Jadovno i u istoj kući kao i prošle godine. Ovaj seminar, između ostalog, pamtim po hladnoći i velikim bolovima u nogama. Još kad sam u autu saznao da neće biti mesa cijeli vikend pomislio sam da me čeka opaki vikend. Ali pomislio sam krivo.
Seminar mi je bio predivan! Jako sam uživao i naučio puno novih stvari. Isprobao sam novu vrstu prehrane, nove okuse, čajeve, pekmeze, žitarice. Posebno su me veselile ''nove'' Kate koje su sve više manje bile u elementu zraka. To za mene predstavlja poseban napor ali sam ih s veseljem ponavljao jer Velebit sa svojim krajolikom i snagom sve nekako učini lakšim. Također sam i prvi puta radio Hayaku Kumite i to sa Sensei Dubravkom i uživao sam. Nisam baš odradio kako sam trebao ali sam definitivno osjetio što sam trebao i jako sam sretan zbog toga.
Jako mi je drago da smo posjetili Gospić i odradili demonstraciju s klubom Likos. Poslije smo sjeli na piće i malo se družili a zatim nastavili svojim putem.
Bilo je jako puno meditacije koja iziskuje poseban trud i koncentraciju a isto tako i fizičku spremu. Brzo postane jasno zašto su redovnici morali vježbati da bi mogli izdržati duge meditacije. Umara čovjeka na sve moguće načine. Tako da je Kempo bio pravi odmor poslije dugih meditacija.
Posebno bih htio naglasiti koliko je cijelo vrijeme bila pozitivna atmosfera, pogotovo kad bi se svi okupili za stolom gdje su se vodili razogovori o stvarno svemu. Svatko je pridonio nečime, a svi su pridonjeli svojim duhom. Za kraj bih čestitao Diani i Dadi na novim pojasevima.

1 komentar:

BIJELI LOTOS KEMPO kaže...

Meni je također bilo veliko veselje provesti vikend sa ovako divnim ljudima, u atmosferi potpune predanosti praksi i gotovo savršenoj komunikaciji. Koliko god praksa bila teška, sve je lakše kada postoji ovako kvalitetna sinergija. Boris je u svemu tome također briljirao i prihvaćao izazove otvoreno i bez uzmicanja. Na kraju je barem meni izgledao puno zdravije sa rumenilom na licu i sjajem u očima. Zaista, svatko tko ga je tada mogao vidjeti, riječi za opisivanje Gashaku-a nisu bile potrebne, sve je bilo i više nego jasno. Vidimo se ponovo u Jadovnom na godinu. Ensan, Sensei