14 rujna 2009

Kempo seminar 11.9. - 13.9. 2009.

Još jedan u nizu višednevnih Kempo seminara je završio. Gashaku (zajedničko življenje) u rujnu je tradicionalno održan u parku prirode usred Velebita u malom mjestu Jadovno. Bilo nas je točno devet, a raspored je bio gust i zahtjevan. Seminar je bio najviše pročišćavajući zbog načina prehrane (bezmesna prehrana s kašama od raznih žitarica, voćem, sirevima i čajevima ) i neobično mnogo sati meditacije, yoge i masaže.
Doputovali smo u petak navečer oko 20:00 i uz vatru na otvorenom i čistom zraku Velebita održali prvi noćni Kempo trening. U subotu ujutro smo imali jutarnju Kempo yogu, zatim meditaciju, nakon toga Kempo masažu (klasični i eneregetsku) i jedan Kempo trening. U subotu poslijepodne smo, u organizaciji Udruge Jadovno, održali prezentaciju Kempa u Gospiću u dvorani osnovne škole zajedno sa Ultimate Fight klubom "Likos". Kempo demonstracija je bila u maniri "demaskiranja" odnosno održali smo pred publikom jedan klasični Kempo trening sažet u 20-ak minuta.
Nedjeljno jutro je većinu Kempista dočekalo s bolovima u rukama i ramenima. Iako se činilo da Kempo treninzi nisu bili naporni, tijela su govorila drugačije.
Nakon jutarnje Kempo yoge i meditacije usljedila su tri vrlo žestoka Kempo treninga koja su obliježila veći dio trećeg dana seminara. Prvi jutarnji trening je sadržavao dosta Kumite-a (slobodne borbe) na Hayaku (brzi) način i polagani spori način s naglaskom na ispravnost izvođenja tehnika. Drugi trening je bio vatrena priprema za treći trening i sastojao se od niza raznoraznih sekvenci iz Kata. U trećem poslijepodnevnom Kempo treningu smo uvježbavali tri Kate - Itosu Go, Pingan Yon i Pingan Go. Neki su te tri kate po prvi put mogli vidjeti i prakticirati.
Osim vježbanja druženje je bilo vrlo skladno - zajedno smo kuhali i jeli, čistili prostore i debatirali ponekad do kasno u noć.
Seminar je zaključen s dva nova pojasa Dijana (1.kyu) i Dado (4.kyu).
Sve u svemu mislim da je iza nas još jedan vrlo uspješan seminar i da su svi koji su bili prisutni na seminaru izašli malo bogatiji nego što su bili prije seminara.

Nema komentara: