23 prosinca 2008

Kempo seminari - Gashaku

Kempo seminar je neprocjenjivo bogatstvo zbog iskustava i doživljaja koja se na seminarima stječu i koja stvaraju dodatnu motivaciju za vježbanjem i usavršavanjem Kempo prakse. Mnogi dijelovi Kempo prakse se jednostavno ne stignu obraditi na redovnim treninzima i jedino mjesto gdje se mogu naučiti i isprobati jesu seminari. Osim toga cjelodnevna praksa koja se prakticira na seminarima stvara preduvjete za kvalitetan odnos Kempo Ka (Kempo studenta) prema Kempu kakvog mi učimo i njegujemo u našoj školi - Kempo kao Put. Posebno bih naglasio da se ne izostaje s višednevnih seminara jer oni u stvari predstavljaju zajedničko življenje (Gashaku) gdje zajedno kuhamo, vježbamo i na dva-tri dana zajedno živimo. Višednevna praksa (10-ak sati dnevno) je posebno vrijedna jer u našim glavama ruši zidove i barijere za koje mislimo da su nepremostive. Nakon 10-12 sati vježbanja kroz tijelo struji posebna energija, a Um je u tom trenutku u potpunom miru neopterećen vanjskim svijetom i problemima koje taj svijet nosi. Takvo stanje se zadržava neko vrijeme i nakon seminara i na taj način vrlo vješto Kempo ulazi u svakodnevni život.

Ja smatram da je dobar seminar kad ti nakon dva-tri dana vježbanja život kojeg si vodio do tog trenutka izgleda kao neko davno iskustvo. Kao da je prošlo tri godine, a ne tri dana i naravno osjećaj u umu i tijelu je u potpunosti prožet mirnoćom i skladom. Svakom Kempo Ka-u preporučam da dođe na seminare, da ih ne propušta jer su nezamjenjivi i da na kraju i sam može na ovom blogu opisati svoj doživljaj nekog seminara za kojeg misli da je bio "prosvjetljujući".

Slijedi raspored seminara i preporučam svima koji vježbaju Kempo da si rezerviraju vrijeme za ove seminare, a pogotovo da nikako ne propuste dva velika seminara u svibnju i lipnju.


Plan održavanja Bijeli Lotos seminara tijekom 2009.g.

25. siječnja - Gajnice
22. veljače - Gajnice
22. ožujak - Gajnice
1-3. svibanj - Zadar/Borik
11-14. lipanj - Pašman
12-13. rujan - Velebit
18. listopad - Gajnice
15. studeni - Gajnice
13. prosinac - Gajnice

Nema komentara: