23 rujna 2008

Kempo Gashaku Pašman

Seminar Pašman 19-21.09.2008. je iza nas. Od srca zahvaljujemo Andreji što nam je omogućila ovako prekrasan vikend koji je bio ispunjen 100%. Zaista, toliko se toga dogodilo u 50 sati koje smo proveli zajedno da bi za opis trebalo više stranica.



No, ukratko seminar je započeo odmah poslije naplatnih kućica u Lučkom, prvo je Sensei Darko ekipi koja je bila s njim u autu, na dugo i široko elaborirao o nužnim kvalitetama potrebnim za skladan Kempo napredak. Zatim smo analizirali što nam nedostaje, odnosno što bi trebalo popraviti u našem pristupu i samom načinu vježbanja. Na povratku smo više bili usmjereni na povijesnu pozadinu naše Kempo prakse. Sam seminar je karakterizirala praksa Pingan Ni i Go Kata, dogovoreni sparinzi i slobodna «borba» na jedan korak u blizini mora na stijenama. Jedna od praksi je bilo noćno hodanje po stijenama nakon tuluma, drugo večer smo pješačili 6 km do susjednog mjesta Kukljice i nazad. Općenito govoreći osim kad smo jeli i spavali, cijelo vrijeme smo bili na zraku jer nam je vrijeme bilo izuzetno sklono. Jednom riječju sve skupa je bilo prekrasno. Na kraju rezultat Gashaku-a u pojasevima: MARIJA BRGLES, 2.kyu; GORAN RITOŠA, 6.kyu i BORIS BELONJEK, 6.kyu.

1 komentar:

GoranP kaže...

Svakako je bilo zanimljivo. Osim tuluma koji se već tradicionalno održava prvu večer Gashaku-a, tijekom seminara su se neki članovi našeg kluba zazelenili, dok se na nekim smeđim pojasevima pojavila poneka crna trakica. :)

Čestitam još jednom svima koji su položili za više pojaseve.

Gashaku predstavlja zajedničko življenje, a ovaj je seminar to u svakom pogledu ispunio. Kuhali smo zajedno, jeli, čistili ukratko zajedno smo živjeli i vježbali dva dana.

Meni osobno je bilo strašno zanimljivo uočiti kako tijekom Kumite-a koncentracija i žestina napada mojih partnera opada kada bismo bosonogi ušli u područje grubog kamenja. To mi je malo olakšalo Kumite jer je njih ipak bilo četvero kao što ih i treba biti u Yon Nin Gake Kumite.