23 prosinca 2008

Kempo seminari - Gashaku

Kempo seminar je neprocjenjivo bogatstvo zbog iskustava i doživljaja koja se na seminarima stječu i koja stvaraju dodatnu motivaciju za vježbanjem i usavršavanjem Kempo prakse. Mnogi dijelovi Kempo prakse se jednostavno ne stignu obraditi na redovnim treninzima i jedino mjesto gdje se mogu naučiti i isprobati jesu seminari. Osim toga cjelodnevna praksa koja se prakticira na seminarima stvara preduvjete za kvalitetan odnos Kempo Ka (Kempo studenta) prema Kempu kakvog mi učimo i njegujemo u našoj školi - Kempo kao Put. Posebno bih naglasio da se ne izostaje s višednevnih seminara jer oni u stvari predstavljaju zajedničko življenje (Gashaku) gdje zajedno kuhamo, vježbamo i na dva-tri dana zajedno živimo. Višednevna praksa (10-ak sati dnevno) je posebno vrijedna jer u našim glavama ruši zidove i barijere za koje mislimo da su nepremostive. Nakon 10-12 sati vježbanja kroz tijelo struji posebna energija, a Um je u tom trenutku u potpunom miru neopterećen vanjskim svijetom i problemima koje taj svijet nosi. Takvo stanje se zadržava neko vrijeme i nakon seminara i na taj način vrlo vješto Kempo ulazi u svakodnevni život.

Ja smatram da je dobar seminar kad ti nakon dva-tri dana vježbanja život kojeg si vodio do tog trenutka izgleda kao neko davno iskustvo. Kao da je prošlo tri godine, a ne tri dana i naravno osjećaj u umu i tijelu je u potpunosti prožet mirnoćom i skladom. Svakom Kempo Ka-u preporučam da dođe na seminare, da ih ne propušta jer su nezamjenjivi i da na kraju i sam može na ovom blogu opisati svoj doživljaj nekog seminara za kojeg misli da je bio "prosvjetljujući".

Slijedi raspored seminara i preporučam svima koji vježbaju Kempo da si rezerviraju vrijeme za ove seminare, a pogotovo da nikako ne propuste dva velika seminara u svibnju i lipnju.


Plan održavanja Bijeli Lotos seminara tijekom 2009.g.

25. siječnja - Gajnice
22. veljače - Gajnice
22. ožujak - Gajnice
1-3. svibanj - Zadar/Borik
11-14. lipanj - Pašman
12-13. rujan - Velebit
18. listopad - Gajnice
15. studeni - Gajnice
13. prosinac - Gajnice

22 prosinca 2008

Treninzi i novosti

Uz kozmetičke izmjene prenosim obavijest glavnog učitelja O'Senesei-a Darka.

---


Kineziološki fakultet
Sezonu vježbanja Kempa u 2008.g. na KIF-u završavamo ovaj utorak 23.12
Sezonu vježbanja u 2009.g. na KIF-u započinjemo u četvrtak 08.01

Građevinski školski centar
Zadnji trening 2008.g. u GŠC ce biti ovu subotu 27.12 od 17-19 sati
Prvi trening u 2009.g. u GŠC ce biti 03.01. od 17-19 sati

Drage kempistice i kempisti!
Uvazavajuci veliku motiviranost i posvecenost vecine Kempo prakticara u Bijelom lotosu ulozili smo maksimalni napor kako bi jos vise osnazili samu praksu i ubrzali napredak svakog ozbiljnog i redovitog Kempo vjezbaca na taj nacin sto vec od ove subote za sve clanove koji placaju donaciju za trening na KIF-u uvodimo besplatni Kempo termin subotom u GŠC-u. Na taj nacin pauza izmedju cetvrtka i utorka se znacajno smanjuje i ispravan ritam vjezbanja se jako popravlja.


NOVO!!!

Od 10.siječnja 2009.g. uvodimo i redoviti trening Kempo Yoge u GŠC,

Tako da će subotom raspored biti sljedeći:

Od 17.00-18.30 Kempo Yoga
Od 18.30-20.00 KEMPO

Vrste placanja u GŠC-u:


  1. ako placate donaciju na KIF-u i vjezbate samo Kempo u GŠC nema placanja (besplatno)


  2. ako placate donaciju na KIF-u i zelite vjezbati dodatno Kempo Yogu +50,00 kn/mjesecno


  3. u koliko zelite vjezbati samo Kempo Yogu ili znate nekoga tko bi bio zainteresiran/a za to, donacija ce biti vrlo popularna =100,00 kn mjesecno


  4. u koliko zelite vjezbati samo Kempo u GŠC (ne i na KIF-u) = 100,00 kn/mj.


  5. u koliko pak zelite vjezbati Kempo i Kempo Yogu samo u GŠC-u = 150,00 kn/mj.

Ovime se uz mogucnost vjezbanja Kempa koja je povecana za 50% otvaraju i razlicite druge kombinacije, tako da se samim time fleksibilnost znacajno povecava, zatvarajuci moguce izgovore za nevjezbanje na minimum.



Iskreno se nadam da ce Vas ova obavijest razveseliti, te slijedom iste zelim Vam dobro zdravlje, puno unutrasnjeg mira i zadovoljstva, kao i ispunjenje barem necega sto jako zelite tijekom Nove 2009.g.


Od srca Vas Sensei DJ

04 prosinca 2008

II Zračni seminar-Gajnice 30.11.08

Još jedan seminar smo odradili motivirano, disciplinirano i hrabro. Seminar su obogatili svojim vođenjem svi Sensei: Jana, Darko, Saša, Dubravko i Goran. Tematski je seminar bio sličan prethodnom. Istu temu ćemo svakako još jednom obraditi jer je «lakoća u tijelu» kao jedna od osebujnih karakteristika koju smo željeli istaći i doživjeti na ovom seminaru, ipak kod većine prisutnih ostala samo kao dio teorije.


Na kraju smo održali polaganje za pojaseve, a Sensei Jana je za to vrijeme podučavala Pingan Yon Katu. Polaganje je završilo zaista uspješno jer smo dobili novog Sempai-a Gorana Stoklasu 3.kyu, koji je nakon šest godina vježbanja Kempa napravio značajan pomak, sigurni smo da će nakon ovog polaganja njegov Kempo biti još kvalitetniji. Maksimilijan je potvrdio svoj Seito status sa 5.kyu-em, imamo novog Seito-a Borisa Plećaša 6.kyu, Mate Vučić je položio za 7.kyu, Ivona Šorša za 8.kyu, a grupu novih 9.kyu-eva su popunili Branka, Marko, Iva, Boris i Tihana. Svima koji su položili od srca čestitke uz želju da ustraju na Putu koji ne priznaje granice.